Kurz tuniské háčkování

CAL Djerba 8. část

Poslední částí je krajka šátku, kterou háčkujeme až do konečné spořeby příze

Pokud jste v samostané části háčkovali 25 řad v 7 části, pak jste skončili řadou 175 a měli jste 177 sloupků na háčku.

Postup

řada 176

Uháčkujeme řadu tuniských jednoduchých sloupků (TJS), poslední oko rozháčkujeme a uháčkujeme koncový sloupek za 2 nitky.
Práci neobracíme, uháčkujeme řetízkové oko (jako přechod na další půlřadu). Protáhneme nahozenou přízi přes 2 očka. Uháčkujeme 2 ŘO, nahodíme a protáhneme přízi 5 očky a uzavřeme skupinku 1 ŘO. Uháčkujeme 3 ŘO, protáhneme přízi 5 očky, a uzavřeme skupinku 1 ŘO. Opakujeme až do konce řady, kde i poslední skupinku uvřeme 1 ŘO.

řada 177

Práci neobracíme. Vpíchneme háček pod očko uzavírající první skupinku z předchozí řady a nabereme očko, které ponecháme na háčku. Nabereme očka ze 3 ŘO z předchozí řady. Nabereme očko pod ŘO uzavírající skupinku a pokrařujeme nabíráním oček ze 3ŘO z předchozí řady. postupujeme takto do konce půlřady.
Práci neobracíme, uháčkujeme řetízkové oko (jako přechod na další půlřadu). Uháčkujeme 2 ŘO, nahodíme a protáhneme přízi 5 očky a uzavřeme skupinku 1 ŘO. Uháčkujeme 3 ŘO, protáhneme přízi 5 očky, a uzavřeme skupinku 1 ŘO. Opakujeme až do konce řady, kde i poslední skupinku uvřeme 1 ŘO.

Háčkujeme řadu 177 až dokud nám vystačí příze.

Video

Klikněte pro zobrazení videa z YouTube.
Zjistit více v podmínkách používání YouTube .